Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارآفرین و تولیدکننده در حوزه چرم با بیان این‌که تعداد فروشگاه‌های یراق آلات چرم در تبریز بسیار محدود است، گفت: با انحصاری بودن این بخش، قیمت‌ یراق آلات و خود چرم در این شهر بسیار بالا بوده و علی رغم اینکه تبریز، مهد چرم است، قیمت آن حتی از شهرهایی چون قم، مشهد، تهران و ... گران تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه آقازاده متولد سال ۱۳۵۰ است که موسس و مربی آموزشگاه فنی و حرفه‌ای بوده و از ۲۵ سال گذشته در حوزه صنایع دستی فعال است و به عنوان بانوی فرهیخته استان، شهروند خلاق و کارآفرین برتر در سال‌های ۹۶ و ۹۴ شناخته شده است و اکنون نیز در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جهاد دانشگاهی همکاری کرده و پیشران این طرح است و برای بانوان نیازمند در حیطه خیاطی (دوخت انواع لباس) و چرم دوزی اشتغال ایجاد می‌کند.

وی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، به تشریح فعالیت‌های خود در طول سال‌های گذشته و حضور در طرح مشاغل خانگی پرداخت و گفت: در راستای این طرح ملی، جهاددانشگاهی اقدام به شبکه سازی بین پیشران‌ها و کارآفرینان حیطه‌های مختلف در استان کرده و اکنون تمامی این کارآفرینان تحت گروهی در فضای اجتماعی با یکدیگر در ارتباط هستند که در نتیجه این رابطه مثلا محل فروش مواداولیه ارزان قیمت و یا انواع پیشنهاد کار و جذب نیرو انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به ایجاد شغل برای زنان خودسرپرست در راستای اجرای این طرح، افزود: اکنون در حوزه دوخت لباس نزدیک به ۲۰۰ نفر و تعداد ۶۰ نفر دیگر در حیطه چرم با ما همکاری می‌کنند و به محض تحویل کار، دستمزدشان را دریافت می‌کنند.

آقازاده متذکر شد: از مسئولان اجرای این طرح که تاکنون حمایت‌هایی از قشر تولیدکننده داشتند، خواهشمندیم که به بازار فروش محصولات توجه بیشتری داشته باشند، زیرا اغلب هنرمندان صنایع دستی در بخش فروش نمی‌توانند آنگونه که باید، فعال باشند و یک تولیدکننده نیز معمولا هیچگاه نمی‌تواند یک فروشنده خوب باشد. در این راستا اگر یک شبکه بازاریابی برای پیشران‌ها ایجاد شود، قطعا بسیاری از مشکلات این حوزه حل خواهد شد.

وی در خصوص مشکلات تولیدکنندگان بخش چرم دوزی، اظهار کرد: عمده مشکل ما در بحث چرم، تامین مواد اولیه است. با وجود این‌که تبریز به عنوان مهد و خواستگاه کفش چرمی در کشور و حتی دنیا شناخته می‌شود، اما قیمت چرم طبیعی و یراق آلات آن در تبریز بسیار بالا رفته در حالی که در سایر شهرهایی چون قم این مواد اولیه را با قیمت پایین می‌توان خرید.

وی افزود: مشکل دیگر ما در بحث فروش است. مثلا یک کیف چرمی که دوخت آن برای ما ۱۵۰ هزار تومان هزینه داشته را با سود اندکی می‌فروشیم که هم مشتری راضی باشد و هم محصول زودتر فروخته شود اما مردم فکر می‌کنند که چون برندهایی که در حیطه چرم فعال هستند همان کیف چرمی را چند برابر قیمت اصلی می‌فروشند، پس کیفیت محصول ما ایراد دارد و پایین است در حالی که اینگونه نیست.

این پیشران طرح مشاغل خانگی با تاکید بر این‌که فروش و بازاریابی، اصلی ترین مشکل هنرمندان صنایع دستی است، گفت: تا سال گذشته کیف‌های چرمی تولید شده را در نمایشگاه‌ها می‌فروختیم ولی از زمانی که نمایشگاه‌ها و موزه‌ها تعطیل شد، درآمد ما نیز کاهش یافت. هرچند اکنون در موزه حیدرزاده و قاجار تبریز مستقر هستیم، اما مسافری نیست که این محصولات را از ما بخرد.

وی افزود: اکنون در حیطه دوخت لباس به خصوص لباس پزشکی سفارش می‌گیریم اما در حوزه کیف اینگونه نیست و هرچقدر در سال گذشته تولید کردیم، نتوانستیم بفروشیم.

وی ادامه داد: فروش مجازی برای صنف ما چندان کارساز نیست، زیرا اغلب مشتری‌های ما را گردشگران و مسافران تشکیل می‌دهند که اکنون به دلیل محدودیت‌های سفر و تعطیلی نمایشگاه‌های ملی و بین المللی، در مضیقه قرار داریم.

آقازاده افزود: اکثر هنرمندان صنایع دستی در زمان شیوع کرونا در شرایط دشواری قرار دارند چون همه فقط در حال تولید هستند و سرمایه‌ها خوابیده و سرمایه در گردشی وجود ندارد. با این شرایط هم نباید انتظار تولید محصولات باکیفیت را داشت چرا که اگر محصول تولید شده فروخته شود، محصول دیگری با ایجاد اشتغال برای هنرمندان، با کیفیت بالاتر تولید خواهد شد.

نیاز مبرم تبریز برای تاسیس بازارچه صنایع دستی

وی با اشاره به اقدامات مختلف جهت راه اندازی بازارچه صنایع دستی در تبریز طی سال‌های گذشته، تصریح کرد: چندین بار اماکنی را برای فروش صنایع دستی در تبریز، اختصاص دادند که متاسفانه بر سر اختلافات و عدم تعامل سازمان‌ها و عدم حمایت‌ها این بازارچه‌ها منحل شد.اکنون تبریز نیاز مبرمی برای تاسیس بازارچه صنایع دستی دارد.

وی با اشاره به پیشنهادی جهت فروش محصولات صنایع دستی در دکه‌های خیابان‌های تبریز، افزود: فروش هنر صنایع دستی به این شکل قابل قبول نیست. وقتی در بهترین نقطه شهر اصفهان و یا شیراز، بازارهای صنایع دستی فعال هستند، در تبریز هم باید اینگونه باشد نه این‌که در گوشه خیابان، هنر را بفروشیم در حالی که شهرداری و سایر ارگان‌ها کاری برای این اقدام مهم انجام نمی‌دهند.

این کارآفرین صنایع دستی با اشاره به اهمیت و تاثیر بسته بندی در ارتقای کیفیت و فروش محصول، گفت: هزینه تهیه بسته بندی‌های مناسب بسیار بالا است و هنرمندان صنایع دستی نیز توان مالی برای تهیه آن ندارند زیرا در شرایط کنونی که محصولی به فروش نمی‌رود، پولی برای بسته بندی تولیدات هم نخواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از نبود طراحی‌های جدید و نوآوری در زمینه چرم و به خصوص کفش‌های چرمی تبریز، افزود: بنده برای آموزش طرح‌های جدید چرم و دوخت کفش به هنرآموزان خود،  نتوانستم از تبریز طراحی پیدا کنم. مشکل نبود فکرهای جدید در بخش چرم دوزی و به خصوص دوخت کفش‌های چرمی اصیل تبریز، ناشی از انحصارگری و عدم انتقال دانش‌ها و تجربیات افراد به این صنف است که در نتیجه آن، هنر دوخت کفش در تبریز به شکل قدیمی و روتین جلو می‌رود.

وی متذکر شد: معمولا کفش‌های چرمی هنردست را بانوان تبریزی با دستان خود می‌دوزند و به این شیوه دوخت عادت کرده‌اند، که البته دستمزد آن‌ها نیز برای این کار بسیار ناچیز و پایین است. 

آقازاده در ادامه با بیان این‌که برندسازی محصولات بسیار پرهزینه بوده و خارج از توان مالی ماست، متذکر شد: در طول ۲۵ سال گذشته، زن بودن خود را مانعی برای پیشرفت ندیدم بلکه معتقد هستم قشر بانوان جامعه قدرت بالایی دارد و اگر بخواهند هر کاری می‌توانند انجام دهند.

وی با تاکید بر این‌که همچنان این مسیر هنر دست را ادامه خواهد داد، اظهار کرد: با وجود تمامی سختی‌ها اما با فعالیت در بخش‌های مختلف هنری همواره روزنه‌ای ایجاد می‌شود که مانع از توقف است. ما با نیت شاغل کردن بانوان سرپرست خانوار و بردن نان به سفره آن‌ها تلاش می‌کنیم و به جلو می‌رویم.

بر اساس این گزارش، کارفرمای طرح  ملی توسعه مشاغل خانگی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری ستادی آن معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و همچنین ناظر ستادی آن دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی بوده و مجریان استانی نیز واحدهای استانی جهاد دانشگاهی هستند.
طرح مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور  از جمله آذربایجان شرقی بر اساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.
این طرح در سطح استان آذربایجان شرقی به تعداد 3000 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی اجرا می‌شود و متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی هنرمندان صنایع دستی آذربایجان شرقی صنایع دستی مشاغل خانگی یراق آلات سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۸۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی

معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مسعود فرخی اظهار کرد: سومین جلسه کارگروه امنیت گردشگران با حضور نمایندگانی از حوزه سیاسی امنیتی استانداری، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی انجمن صنفی دفاتر، انجمن تشکل حرفه‌ای راهنمایان و کارشناسان حوزه گردشگری اداره کل با موضوع بررسی و شناسایی تورهای غیر مجازی که به صورت کلوپ سافاری فعالیت دارند، برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیر مجاز اجرا کننده تورهای کلوپ سافاری هستند از طریق واحد حقوقی پیگیری حقوقی و به پلیس فتا معرفی می‌شوند افزود: آئین نامه‌های مرتبط با کانون اتومبیلرانی و جهانگردی در این جلسه بررسی و بر لزوم رعایت موارد قانونی تاکید شد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، پیگیری قضائی و شکایات از افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز، معرفی افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن فضاهای تبلیغاتی آنان، را از اقدامات این اداره کل در راستای جلوگیری از تورهایی که بدون مجوز قانونی اجرایی می‌شوند دانست.

فرخی گفت: تا کنون سه جلسه تحت عنوان کارگروه امنیت گردشگران برگزار شده که در این کارگروه دستگاه‌های قضائی، انتظامی، نظارتی و ادارات و نهادهای مرتبط عضو هستند.

وی تصریح کرد: تورهای غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آن‌ها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و لازم است پلیس فتا با آن‌ها برخورد کند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه متولیان تورهای غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند افزود: این نوع تورها هیچ گونه پوشش بیمه‌ای برای گردشگر قرار نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید و یا صدمه‌ای ببینند، کسی مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرد.

فرخی تاکید کرد: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

وی اظهار کرد: امید می‌رود با همکاری نهادهای مربوطه به ویژه اداره نظارت بر اماکن عمومی، پلیس‌راه و فعالان بخش خصوصی شاهد امنیت و رضایتمندی گردشگران و مسافران در منطقه باشیم.

کد خبر 750911

دیگر خبرها

  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند