Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@04:27:36 GMT

صنعت کفش در حال خارج شدن از دست ایرانی ها

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۱۰۵۳

صنعت کفش در حال خارج شدن از دست ایرانی ها

با وجود اینکه پایتخت چرم و کفش ایران شناخته شده است، اما شهرک اختصاصی برای این صنعت در تبریز وجود نداشته و کمر تولیدکنندگان رفته رفته زیر بار مشکلات گوناگون خم می‌شود.

این روزها حال و روز قطب تولید چرم و کفش ایران خوب نیست و برخی از تولیدکنندگان از افول این صنعت در مهد چرم ایران بیم دارند. آنها از مشکلاتی صحبت می‌کنند که زیبنده تولیدکنندگان ماهر و مهد چرم ایران نیست و چشم انتظار به فردایی دوخته‌اند تا بلکه موانع و مشکلات از این هنر کنار برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویا شیوع ویروس کرونا افزایش قیمت مواد اولیه، نبود نیروی ماهر و متخصص و نبود تسهیلات بانکی کم بهره، همگی دست به دست هم داده‌اند تا تولیدکنندگان با هنر دیرینه خود خداحافظی کنند در حالی که جایگاه این هنر مختص شهر اولین‌ها نبوده و کفش تبریز در منطقه خاورمیانه شهره هست.

تولید ۶۰ تا ۹۰ میلیون جفت کفش چرم در تبریز

رئیس اتحادیه کفاشان و پستاسازان تبریز گفت: ۳ هزار و ۷۸۰ واحد تولیدی و فروش در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که با وجود ۵۵ واحد بزرگ صنعتی در کلانشهر تبریز، هزار و ۳۰۰ واحد در قسمت فروش کفش چرم و ۳۰۰ واحد نیز در قسمت خدمات و تولید نیز، مشغول فعالیت هستند.

علیرضا جباریان فام ادامه داد: در این حوزه ۶۰ هزار نفر به طور مستقیم و ۶۰ هزار نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم فعالیت دارند که به طور سالیانه حدود ۶۰ تا ۹۰ میلیون جفت کفش چرم تولید می‌شود.

وی افزود: متأسفانه بانک‌ها به صنعت کفش اهمیت چندانی قائل نیستند و حتی برای دریافت تسهیلات بانکی با بهره بالا، موانع بسیاری برای تولیدکنندگان می‌تراشند تا امکان دریافت تسهیلات و به روز رسانی تجهیزات از آنان سلب شود.

جباریان گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز و مواد اولیه، سرمایه‌ها به یک پنجم کاهش یافته است و همین موضوع، نیازمند تسهیلات است تا کارخانه‌ها به حیات خود ادامه دهند.

کاهش سرمایه‌ها و عدم حمایت دولت

رئیس اتحادیه کفاشان و پستاسازان تبریز بیان کرد: عدم دریافت تسهیلات بانکی یکی از اساسی‌ترین مشکلات موجود در این حوزه است که متأسفانه با عدم همکاری بانک‌ها و دولت، وامی در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد و اغلب با یک پروسه طولانی همراه است.

وی به نبود نیروهای ماهر و نیمه ماهر در این حوزه اشاره کرده و گفت: نبود هنرستان و دانشگاه در این صنعت، نیروی کار را به شدت کاهش داده و منجر شده است تا کارخانه‌ها در تأمین نیروی کار با مشکل روبرو شوند اما افتتاح مدرسه کفش به مرور زمان تا حدودی می‌تواند در این زمینه مؤثر واقع شود.

نبود شهرک اختصاصی در صنعت کفش چرم

جباریان افزود: یکی دیگر از مشکلات موجود در این حوزه، نبود شهرک اختصاصی در صنعت کفش است. در حال حاضر، بالای ۷۰ درصد کارگاه‌ها اجاره نشین هستند که نبود یک شهرک اختصاصی منجر به عدم متمرکز نشدن کارگاه‌ها در یک محل می‌گردد.

وی ادامه داد: طی سال گذشته تمام کارگاه‌های کفش، این امکان را در اختیار داشتند تا به ازای ۳ نفر از کارگران خود، از معافیت کمک دولتی از سوی بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شوند اما متأسفانه این امکان دیگر وجود ندارد و اکنون، کارفرمایان از پرداخت هزینه هنگفت بیمه ناتوان شده‌اند.

افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه

جباریان به افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه تأکید کرده و افزود: افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه منجر به افزایش قیمت نهایی کفش و ناتوانی مردم از خرید آن شده و در نتیجه بازار را به سمت کسادی سوق داده است.

رئیس اتحادیه کفاشان و پستاسازان تبریز بیان کرد: تولید کننده کیف چرم در تبریز به شدت کاهش یافته است و اغلب کیف‌هایی که توسط افغانی‌ها در تهران و مشهد به بازار عرضه می‌شود عمدتاً ساخته شده از چرم مصنوعی است که با قیمت پایینی به فروش می‌رسانند.

وی گفت: بیش از ۸۰ درصد صادرات به کشورهای عراق و افغانستان و ۲۰ درصد دیگر نیز به کشورهای ارمنستان، امارات، قطر و پاکستان انجام می‌گیرد که طی یک ماه گذشته صادرات به دلیل مشکلات امنیتی افغانستان، به طور کامل قطع شده بود اما در حال حاضر، این مشکل رفع شده است.

لزوم واکسیناسیون برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا

جباریان در پایان افزود: با توجه به کوچک بودن کارگاه‌های تولید کفش و تراکم بالای نیروی کار، در کارگاه‌ها، خطر افزایش ابتلاء به کرونا وجود دارد و به همین دلیل، باید واکسیناسیون کارگران در این صنف هر چه زودتر آغاز گردد.

صنعت کیف و کفش چرم جز صنایع مهم و اشتغال‌زا آذربایجان شرقی

مشاور رسانه رئیس اتحادیه کفاشان، پستاسازان و سراجان کلانشهر تبریز گفت: صنعت کیف و کفش و چرم به عنوان یکی از صنایع مهم و اشتغال زا در استان و کشور بوده و از طرفی از کالاهای ضروری هم به حساب می‌آیند.

عین اله حسین زاده افزود: کلانشهر تبریز به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید کیف و کفش و منسوجات چرمی و چرم سنگین می‌باشد که علاوه بر تأمین نیاز کشور سالیانه مقادیری نیز به کشورهای مختلف صادر می‌شود که در صورت حمایت‌های دولتی در جهت ایجاد بسترهای لازم می‌توان بیشتر در این زمینه موفق عمل کرد.

پژوهشگر حوزه صنعت چرم و کفش تبریز ادامه داد: در صنعت کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته، تبریز از لحاظ مدل سازی و طراحی با مشکل روبرو است و در برخی از مواقع به دلیل نبود مدل‌های مشتری پسند، شاهد از دست دادن بازارهای داخلی و خارجی هستیم.

از دست رفتن بازار با فعالیت سایر کشورها

وی گفت: کلانشهر تبریز به عنوان پایتخت چرم و کفش ایران مطرح می‌شود و این صنعت در جهان حرفی برای گفتن دارد و در سال‌های نه چندان دور از این شهر، روزانه کانتینر کفش، کیف و چرم به کشورهای مختلف ترانزیت می‌شد اما با فعالیت و گسترش کشورهای دیگر مثل ترکیه و ایتالیا، تایوان، پاکستان، هندوستان و چین عملاً بازارهای مختلف از دست ما رفت و دلیل آن هم نبود تنوع و حرکت با تکنولوژی روز دنیا بود.

حسین زاده بیان کرد: کشورهای همطراز با ایران گوی سبقت را از ایران ربوده و در سایه حمایت‌های دولتی و کسب بازارهای جهانی عملاً عرصه را بر ایران تنگ کرده و با قیمت مناسب و کیفیت خوب عملاً رضایت مشتریان را جلب کرده‌اند.

لزوم اختصاص تسهیلات بانکی کم بهره به تولیدکنندگان

وی در تشریح راهکارهای برون رفت توضیح داد: برگزاری دوره‌های آموزشی مدل سازی، استفاده از چرم‌های مرغوب، حضور در نمایشگاه‌های خارجی، اختصاص تسهیلات بانکی کم بهره برای نوسازی تجهیزات و خرید دستگاه‌های جدید، توجه به امر تبلیغات وسیع در کشورهای خارجی و اعزام هیئت‌های تجاری و اقتصادی می‌توانند در جهت برون رفت از مشکلات فعلی بسیار مؤثر باشند.

مشاور رسانه‌ای رئیس اتحادیه کفاشان، پستاسازان و سراجان کلانشهر تبریز گفت: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی نیز می‌تواند در معرفی و کسب بازارهای جدید مؤثر باشد. زمانی نمایشگاه بین المللی کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته تبریز یکی از رویدادهای مهم در سطح کشور و منطقه بود اما متأسفانه در سایه بی تدبیری و ضعف مدیریت مجموعه نمایشگاه بین المللی تبریز و ناهماهنگی تشکل‌های صنفی عملاً تعطیل شده که این امر صدمات جبران ناپذیری به پیکر نیمه جان صنعت زده است و باید هر چه سریع‌تر نسبت به برگزاری و فعال نمودن این نمایشگاه اقدام گردد و مدیریت کلان استان به مسئله مهم وارد شود.

حسین زاده در خاتمه گفت: صنعت ریشه دار کیف و کفش و چرم تبریز پتانسیل‌های بسیاری دارد که در صورت رفع موانع تولید و حمایت‌های عملی می‌توان نسبت به شکوفایی و رشد آن کمک نمود و ضمن اشتغال زایی نسبت به صادرات و ورود ارز خارجی موفق شد.

عدم نبود معافیت کمک دولتی در بیمه کارگران

مدیر فروش گروه تولیدی، صنعتی کفش تبریز تک گفت: متأسفانه مشکلات در این حوزه بسیار است که در حال حاضر می‌توان به عدم وجود صادرات و ناهموار بودن آن اشاره کرد.

اکبر کریم پور ادامه داد: بیمه فعالان در این حوزه یکی دیگر از مشکلاتی است که در حال حاضر با آن روبرو هستیم بدین گونه که طی سال‌های گذشته، دولت با واریز یارانه، کمک حالی برای پرداخت حق بیمه کارگران بود اما در حال حاضر، هزینه هنگفت پرداخت بیمه ۵ نفر از کارگران، به خود کارفرمایان ارجاع داده شده است.

وی افزود: مشکلات به وجود آمده از چک‌های جدید و اخذ مالیات، حتی در ماه‌هایی که تمام حجره‌ها به دلیل شیوع ویروس ویروس کرونا و حاکم شدن وضعیت قرمز تعطیل می‌شود یکی از دیگر مشکلات به وجود آمده است که اهالی بازار نیز از این موضوع گله مند هستند.

رفته رفته این صنعت از دست ما خارج می‌شود

وی گفت: کمبود نیروی متخصص و یا نیمه متخصص در این حوزه، از مهم‌ترین مشکلاتی است که نباید از آن غافل شد و با وجود اینکه مدرسه کفش راه‌اندازی شده است اما زمان بر خواهد بود و در حال حاضر، رفته رفته این صنعت از دست ما خارج می‌شود.

وی به افزایش قیمت دستمزد کارگران اشاره کرده و افزود: افزایش قیمت مواد اولیه کفش همانند زیره کفش، منجر می‌شود تا تولید کنندگان نیز، کفش را به همان قیمت قبلی به مشتری نفروشند.

کریم پور ادامه داد: به طور سالیانه حدود ۷۰ هزار جفت کفش تولید می‌کنیم و عمدتاً به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کشورهای عراق، افغانستان، باکو و ارمنستان صادر می‌کردیم اما به دلیل شیوع ویروس کرونا با اینکه صادرات به کشورهای عراق، باکو و ارمنستان به طور کامل قطع شده است اما صادرات به صورت ندرت به کشور افغانستان ادامه دارد.

مدیر فروش گروه تولیدی و صنعتی کفش تبریز تک بیان کرد: در مجموعه‌های تولیدی ما به طور تقریبی ۲۵ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم در حال فعالیت هستند.

وی گفت: شیوع ویروس کرونا تأثیرات بسیاری در این حوزه بر جای گذاشت و تنها به دلیل نیاز مبرم مردم به این کالا به فعالیت خود ادامه داده‌ایم.

کریم پور در پایان افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا خریداران ایرانی و حتی خارجی بسیاری داشتیم اما در حال حاضر، کسادی در بازار خرید و فروش چرم رقم خورده است.

کاهش توان قدرت خرید مردم

یکی از تولیدکنندگان کیف چرم گفت: حدود ۳۰ سالی می‌شود که در این حوزه فعالیت دارم و تولید سالیانه ما به سفارش مشتری بستگی دارد چرا که با افزایش قیمت مواد اولیه، قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته است.

علی سیاهی پور ادامه داد: طی سال‌های گذشته فروش ما در بازار انجام می‌گرفت اما در حال حاضر، فروش اینترنتی را نیز به فعالیت خود اضافه کرده‌ایم چرا که در چنین وضعیتی تنها بازار جوابگو نیست.

عدم وجود تسهیلات بانکی کم بهره

وی افزود: متأسفانه یکی از مهم‌ترین مشکلات در این حوزه، افزایش بهره تسهیلات بانکی است در حالی که اگر تسهیلات بانکی کم بهره به دست تولیدکنندگان برسد موجب افزایش نیروی اشتغال نیز خواهد شد.

این تولیدکننده کیف چرم افزود: روز به روز قیمت مواد اولیه افزایش می‌یابد و مشتری نیز به هنگام خرید، از افزایش ناگهانی قیمت گله مند است.

سیاهی پور بیان کرد: در حال حاضر نیازمند توان مالی هستیم تا اشتغال در این بخش را تقویت کرده و صادرات را نیز افزایش دهیم.

این تولید کننده کیف چرم گفت: شیوع ویروس کرونابرنامه‌های خرید و فروش ما را به طور کلی تغییر داده و از طریق فروش اینترنتی، روزگار خود را سپری می‌کنیم.

وی در پایان گفت: باید تدابیری به حال تولیدکنندگان اندیشیده شود چرا که افزایش بهره تسهیلات بانکی، در چنین وضعیت اقتصادی و تورم از توان تولیدکنندگان خارج است.

حالا مشکلات گوناگون همانند افزایش قیمت مواد اولیه و نبود تسهیلات بانکی کم بهره، دست در دست هم داده‌اند تا پایتخت کیف و کفش چرم ایران حال و روز خوشی نداشته باشد؛ با توجه به اینکه صنعت چرم و کیف و کفش جز صنایع مهم و اشتغال زا شناخته شده است اما مشکلات آن نیز باید با در اختیار نهادن تسهیلات بانکی کم بهره، پرداخت کمک دولتی و از همه مهم‌تر ایجاد شهرک اختصاصی رفع شود.

منبع: مهر

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صنعت کفش افزایش قیمت مواد اولیه تسهیلات بانکی کم بهره رئیس اتحادیه کفاشان شیوع ویروس کرونا اما در حال حاضر کلانشهر تبریز شهرک اختصاصی کارگاه ها کفش تبریز چرم و کفش کیف و کفش صنعت کفش کفش چرم کیف چرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۱۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه ۹ تا ۱۳ درصد گروه‌های سنی مختلف در کشور به بیماری آسم مبتلا هستند، گفت: از آنجا که آسم یک بیماری التهابی است، آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد؛ بر همین اساس در کلان‌شهر‌ها که آلودگی هوای بیش‌تری دارند، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دکتر مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشور‌ها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

آلودگی هوای کلانشهر‌ها از عوامل مهم ابتلا به آسم استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشور‌ها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آن‌ها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهر‌ها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود. شهر‌های اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهر‌های بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آن‌ها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد؛ بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو آلرژن‌های محیط باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عدد‌های بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش دارو‌های استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: دارو‌های استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از «امالیزوماب» که در واقع یک “Anti IgE” است برای درمان آسم کاربرد دارد. امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از دارو‌هایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این دارو‌ها در دسترس بیماران قرار گیرند.

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می‌به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آن‌ها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از دارو‌ها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آن‌ها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق دارو‌های بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آن‌ها انجام می‌شود.

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • رویداد ملی بازی آرا، کمک به صنعت تولید بازی در کشور
  • افزایش سهم بازار هدف غایی صنعت بانکداری است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • ۱۵۰۰ عمره‌گزار ایرانی از فرودگاه جده بازگشتند
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟